22 February, 2022

Академия за иновации `22

Академия за иновации е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори.

Проектът развива предприемачески умения на студенти и финансира техните първи бизнес идеи. През 2022 година ще се реализира за девета поредна година под формата на хакатон, в който български студенти създават първите си бизнес проекти и прототипи. 

Основната цел на Академия за иновации е да се превърне в изнесен център за споделено знание между университетите в България по модела на иновационните центрове на университетите от Бръшляновата лига.

Исторически, проектът стартира през 2014 година в партньорство с един университет в столицата на България, София, а през 2022 г. ще се проведе в национален мащаб, в партньорство с повече от 14 университета и обучителни центрове.

Наградният фонд се състои във финансиране на идеята на екипа победител, осигурено от Европейската инвестиционна банка и посещение на е вропейските институции в Брюксел, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в Българи. В допълнение, предоставяме възможност за едногодишно менторство и включване в акселераторската програма на Innovation Starter Accelerator.

Награди ще бъдат предоставени и от други основни партньори на проекта.

Тук може да се запознаете с общите условия за участие, а за регистрация-цък.

Ето и фейсбук страница на събитието за 2022 година, организирано от Innovation Starter.

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 02

декември 2021

В  този брой: ще се появи най-новият Супергерой! Кой е Ватман?

БРОЙ 01

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Жълтото Пале и неговата мисия “Надежда”

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.