10 March, 2022

Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест 2022

На вниманието на всички киномани-София Филм Фест е отново тук, приканвайки ни да се изгубим в паралелните светове на седмото изкуство и да преоткрием специалния код “забавление“!

Домакини на събитието са Национален дворец на културата – НДК Sofia International Film Festival/ Международен София Филм Фест и Френски институт в България/Institut français de Bulgarie.

Утвърдил се като едно от най-значимите филмови събития в Централна и Източна Европа, София Филм Фест е единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света според сп. “Варайъти“ и в календара на FIPRESCI.

По случай Френското председателство на Съвета на Европейския съюз 26-ят Международен София Филм Фест ще бъде открит с премиерата на най-новия филм “ДВЕТЕ СТРАНИ НА ОСТРИЕТО“ на френската режисьорка Клер Дени с участието на Жулиет Бинош и Венсан Линдон. Световната му премиера бе в конкурсната програма на Берлинале 2022-там получи “Сребърна мечка“ за режисура, а София Филм Фест е първият фестивал в света след Берлин, който ще представи творбата на откриването на 26-ото си издание, на 10 март в Зала 1 на НДК.

Освен вълнуващи киноленти очаквайте също срещи с авторите на филмите от конкурсните програми, както и знаменити гости.

Билети за филмите във фестивалната програма се продават от 4-ти март-онлайн и на касите на кината. 

София Филм Фест се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община и Министерство на културата.

Основни съорганизатори и партньори са ИА “Национален филмов център“ и Програма “Творческа Европа МЕДИА“ на Европейския съюз.

КОД #КИНО е навсякъде през март! Приятно гледане!

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 02

декември 2021

В  този брой: ще се появи най-новият Супергерой! Кой е Ватман?

БРОЙ 01

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Жълтото Пале и неговата мисия “Надежда”

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.